MET HEERLIJKE GERECHTEN UIT ALLE WINDSTREKEN

movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-antilliaanse-vlag

De Antilliaanse keuken

movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-chinese-vlag

De Chinese keuken

movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-creoolse-vlag

De Creoolse keuken

movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-eritrerische-vlag

De Eritrese keuken

movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-surinaamse-vlag

De Hindoestaans/Surinaamse keuken

Pompoen

Aantal personen: 2 Voedingswaarde pompoen per persoon: 220 kcal, 20 g koolhydraten, 2 g eiwitten, 15 g vetten Voedingswaarde van de hele maaltijd per persoon: 220 kcal, 20 g koolhydraten, 2 g eiwitten, 15 g vetten Ingrediënten: 1 kleine ui 1 teentje...

Lees meer

Kouseband met aardappel

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 411 kcal, 52 g koolhydraten, 35 g eiwitten, 7 g vetten Ingrediënten: 2 eetlepels olie 1 kleine ui 1 teentje knoflook ¼ madame jeanet (of scherpe Spaanse peper) 2 theelepels kerrie 200 gram aardappels...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-iraanse-vlag

De Iraanse keuken

Ghoreshte morq (gestoofde kippenpoten)

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 468 kcal, 41 g koolhydraten, 35 gram eiwitten, 19 g vetten Ingrediënten: 1 ui 1 theelepel kerriepoeder 1 laurierblad 2 kippendijen 2 eetlepels olie ¼ liter water 1 teentje knoflook 1 theelepel tomatenpuree 1...

Lees meer

Sabzi mahi (gevulde makreel met koriander)

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 571 kcal, 41 g koolhydraten, 30 gram eiwitten, 33 g vetten Ingrediënten: 200 gram verse makreel sap van 1 limoen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olie 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel sambal oelek ½...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-israelische-vlag

De Joodse keuken

Bureka’s (vegetarische pasteitjes)

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 273 kcal, 12 g koolhydraten, 21 gram eiwitten, 12 g vetten Ingrediënten: 300 gram plakjes diepvries bladerdeeg 100 gram ‘Quorn rendang stukjes’ 100 gram ‘Quorn pangang stukjes’ sesamzaad bakpapier 500 gram...

Lees meer

Hummus (puree van kikkererwten)

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 168 kcal, 18 g koolhydraten, 11 gram eiwitten, 5 g vetten Ingrediënten: 300 gram kikkererwten 1 geraspte ui 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 theelepels gemalen komijnzaad (djinten) ½ theelepel gemalen...

Lees meer

Olijventapenade

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 165 kcal, 21 g koolhydraten, 7 gram eiwitten, 6 g vetten Ingrediënten: 250 gram gemengde groene/zwarte olijven zonder pit 2 tenen knoflook 50 gram gedroogde tomaten op olie, uitgelekt 8 gezouten ansjovis,...

Lees meer

Linzensoep (ca. 6 borden)

Aantal personen: 6 Voedingswaarde per persoon: 310 kcal, 21 g koolhydraten, 19 gram eiwitten, 16 g vetten Ingrediënten: 1 eetlepel druivenpit olie of milde olijfolie 1 middelgrote ui, in stukken gehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt peterselie 1 stengel...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-kaapverdische-vlag

De Kaapverdische keuken

movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-marokkaanse-vlag

De Marokkaanse keuken

Gemengde groente salade

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 380 kcal, 35 g koolhydraten, 25 gram eiwitten, 17 g vetten Ingrediënten & Bereiding: De groente (alle groentesoorten naast elkaar op een schaal serveren) 200 gram bieten, geschild, in plakjes gesneden 100...

Lees meer

Muntthee

Aantal personen: 6 Voedingswaarde per persoon met 1 theelepel honing: 40 kcal, 10 g koolhydraten, 0 gram eiwitten, 0 g vetten Ingrediënten: 1 ½ liter water 1 eetlepel groene Chinese thee, ook wel gunpowder genoemd 1 bos verse munt Bereiding: Kook het water...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-nederlands-indische-vlag

De Nederlands/Indische keuken

movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-turkse-vlag

De Turkse keuken