MET HEERLIJKE GERECHTEN UIT ALLE WINDSTREKEN

movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-antilliaanse-vlag

De Antilliaanse keuken

Vruchtensoepje Junion

Aantal personen: 6 Voedingswaarde per persoon: 113 kcal, 26 g koolhydraten, 1 gram eiwitten, 0 g vetten Ingrediënten: 500 gram verse nectarines, ontpit 1 scheutje magere melk 1 scheutje water essences: 1 eetlepel rozen, ½ theelepel ananas, ½ eetlepel kisch...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-chinese-vlag

De Chinese keuken

Choi sum (Chinese bladkool met oestersaus)

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 458 kcal, 41 g koolhydraten, 37 g vetten, 21 g eiwitten Ingrediënten: 500 gram bladkool, gewassen en alleen aan de onderkant wat bijgesneden 2 eetlepels zonnebloemolie 2 eetlepels oestersaus 300 gram gare...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-creoolse-vlag

De Creoolse keuken

Pasteitjes met kip en kappertjes

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 333 kcal, 12 g koolhydraten, 34 g eiwitten, 13 g vetten Ingrediënten: 200 gram kipfilet 4 vierkante plakken diepvries bladerdeeg 100 gram doperwten-worteltjes ‘fijn’ uit een pot ¼ fijngesneden prei ¼...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-eritrerische-vlag

De Eritrese keuken

Alicha (gemengde groenten)

.. minuten Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 415 kcal, 34 g koolhydraten, 31 gram eiwitten, 18 g vetten Ingrediënten: 200 gram bloemkool, in stukken gesneden 1 kleine ui, fijngesneden 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook, fijngehakt 1...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-surinaamse-vlag

De Hindoestaans/Surinaamse keuken

Pompoen

Aantal personen: 2 Voedingswaarde pompoen per persoon: 220 kcal, 20 g koolhydraten, 2 g eiwitten, 15 g vetten Voedingswaarde van de hele maaltijd per persoon: 220 kcal, 20 g koolhydraten, 2 g eiwitten, 15 g vetten Ingrediënten: 1 kleine ui 1 teentje...

Lees meer

Kouseband met aardappel

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 411 kcal, 52 g koolhydraten, 35 g eiwitten, 7 g vetten Ingrediënten: 2 eetlepels olie 1 kleine ui 1 teentje knoflook ¼ madame jeanet (of scherpe Spaanse peper) 2 theelepels kerrie 200 gram aardappels...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-iraanse-vlag

De Iraanse keuken

Ghoreshte morq (gestoofde kippenpoten)

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 468 kcal, 41 g koolhydraten, 35 gram eiwitten, 19 g vetten Ingrediënten: 1 ui 1 theelepel kerriepoeder 1 laurierblad 2 kippendijen 2 eetlepels olie ¼ liter water 1 teentje knoflook 1 theelepel tomatenpuree 1...

Lees meer

Sabzi mahi (gevulde makreel met koriander)

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 571 kcal, 41 g koolhydraten, 30 gram eiwitten, 33 g vetten Ingrediënten: 200 gram verse makreel sap van 1 limoen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olie 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel sambal oelek ½...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-israelische-vlag

De Joodse keuken

Sperziebonen

.. minuten Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 408 kcal, 31 g koolhydraten, 31 gram eiwitten, 18 g vetten Ingrediënten: 2 eetlepels olie 1 kleine ui, fijngehakt 1 teentje knoflook 1 tomaat, in stukjes gesneden 1 theelepel Mexicaanse seasoning...

Lees meer

Aubergine met paprika en tomaat

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 491 kcal, 41 g koolhydraten, 33 gram eiwitten, 21 g vetten Ingrediënten: 2 kleine aubergines 2 teentjes knoflook 1 grote paprika 300 gram tomaten 1 theelepel Mexicaanse seasoning mix 1 ei peper naar smaak 300...

Lees meer

Tabouleh (couscoussalade)

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 321 kcal, 38 g koolhydraten, 7 gram eiwitten, 15 g vetten Ingrediënten: 2 eetlepels olijfolie 100 gram couscous 2 ontpitte tomaten, in zeer kleine stukjes gesneden 1 ½ bosuitje, zeer fijngesneden peterselie...

Lees meer

Bureka’s (vegetarische pasteitjes)

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 273 kcal, 12 g koolhydraten, 21 gram eiwitten, 12 g vetten Ingrediënten: 300 gram plakjes diepvries bladerdeeg 100 gram ‘Quorn rendang stukjes’ 100 gram ‘Quorn pangang stukjes’ sesamzaad bakpapier 500 gram...

Lees meer

Hummus (puree van kikkererwten)

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 168 kcal, 18 g koolhydraten, 11 gram eiwitten, 5 g vetten Ingrediënten: 300 gram kikkererwten 1 geraspte ui 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 theelepels gemalen komijnzaad (djinten) ½ theelepel gemalen...

Lees meer

Olijventapenade

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 165 kcal, 21 g koolhydraten, 7 gram eiwitten, 6 g vetten Ingrediënten: 250 gram gemengde groene/zwarte olijven zonder pit 2 tenen knoflook 50 gram gedroogde tomaten op olie, uitgelekt 8 gezouten ansjovis,...

Lees meer

Linzensoep (ca. 6 borden)

Aantal personen: 6 Voedingswaarde per persoon: 310 kcal, 21 g koolhydraten, 19 gram eiwitten, 16 g vetten Ingrediënten: 1 eetlepel druivenpit olie of milde olijfolie 1 middelgrote ui, in stukken gehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt peterselie 1 stengel...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-kaapverdische-vlag

De Kaapverdische keuken

Caldo d’peixe (visstoofpotje)

.. minuten Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 571 kcal, 47 g koolhydraten, 24 gram eiwitten, 31 g vetten Ingrediënten: 200 gram horsmakreel 1 teentje knoflook viskruiden of gedroogde kruiden naar keuze 1 eetlepel olijfolie 1 kleine ui, in...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-marokkaanse-vlag

De Marokkaanse keuken

Gemengde groente salade

Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 380 kcal, 35 g koolhydraten, 25 gram eiwitten, 17 g vetten Ingrediënten & Bereiding: De groente (alle groentesoorten naast elkaar op een schaal serveren) 200 gram bieten, geschild, in plakjes gesneden 100...

Lees meer

Muntthee

Aantal personen: 6 Voedingswaarde per persoon met 1 theelepel honing: 40 kcal, 10 g koolhydraten, 0 gram eiwitten, 0 g vetten Ingrediënten: 1 ½ liter water 1 eetlepel groene Chinese thee, ook wel gunpowder genoemd 1 bos verse munt Bereiding: Kook het water...

Lees meer
movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-nederlands-indische-vlag

De Nederlands/Indische keuken

movedis-dietist-voeding-beweging-rotterdam-zuid-turkse-vlag

De Turkse keuken

Domates salatasi (tomatensalade)

.. minuten Aantal personen: 2 Voedingswaarde per persoon: 509 kcal, 48 g koolhydraten, 24 g eiwitten, 28 g vetten Ingrediënten: 2 tomaten 1/2 komkommer 1/2 paprika 1 klein uitje 2 blaadjes munt 1 eetlepel olijfolie naar smaak citroensap Bereiding: Deze...

Lees meer

Manti (gevulde deegkussentjes)

Aantal personen voor het deeg: 5 Aantal personen voor de manti: 1 Voedingswaarde van het deeg per persoon (ter vervanging van 150 gram gare zilvervliesrijst of aardappels): 182 kcal, 31 g koolhydraten, 5 gram eiwitten, 4 g vetten Voedingswaarde van de...

Lees meer

Köfte (geroosterd lamsgehakt)

Aantal personen: 1 Voedingswaarde per persoon (100 gram vlees): 286 kcal, 5 g koolhydraten, 26 g eiwitten, 33 g vetten Ingrediënten: 100 gram lamsgehakt 1 theelepel tomatenpuree peterselie, fijngehakt 1 zeer fijngehakte kleine ui 1 teentje knoflook...

Lees meer