Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
457 kcal, 36 g koolhydraten, 28 gram eiwitten, 22 g vetten

Ingrediënten:

  • 300 gram zwarte bonen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 120 gram zout vlees
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel fijngehakt selderijblad
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel adobo
  • 1 kleine madame jeanet
  • 500 gram groente naar keuze

Voorbereiding:
Week de bonen een nacht in ruim water met wat olijfolie. Kook het zoutvlees uit in water.

Bereiding:
Snijd het zoutvlees in stukjes en fruit deze met de fijn gesneden uien en knoflook in olijfolie. Doe de geweekte bonen met vers water in een pan. Voeg de gefruite uien, knoflook en zoutvlees toe. Voeg alle overige ingrediënten er ook bij: de madame jeanet in zijn geheel. Laat ongeveer 3 uur sudderen, tot het water bijna verdampt is en de bonen zacht zijn. Verwijder de madame jeanet en dien op. Lees meer over de Antilliaanse keuken.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld