Gezonde leefstijl

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Heb je overgewicht of obesitas? Dan kan de huisarts of praktijkondersteuner je verwijzen om te werken aan een gezondere leefstijl met een speciaal tweejarig programma: een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) genaamd. 

MoveDis voert sinds 6 april 2022 Samen Sportief in Beweging uit. Belangrijk verschil met andere programma’s is dat je gelijk vanaf dag 1 start met bewegen op je eigen niveau. 

In twee jaar werk je aan (meer) bewegen, (gezonde) voeding, stressvermindering, slaap en ontspanning. Verschillende specialisten helpen jou hierbij. En om dat ook vol te houden. Je gaat onder andere samen op zoek naar een beweegactiviteit die bij jou past. 

Wil je weten of je voor zo’n leefstijlinterventie in aanmerking komt? Neem dan contact op met je huisarts of met de praktijkondersteuner. 

Samen Sportief in Beweging

Wat zijn de voorwaarden om mee te doen? 

  • je bent 18 jaar of ouder
  • je hebt een doorverwijzing van je huisarts of praktijkondersteuner
  • je hebt een BMI tussen 30 en 40
    óf 
  • je hebt een BMI tussen 25 en 30 in combinatie met een verhoogde buikomvang (vrouwen > 88 cm, mannen > 102 cm) of je hebt een andere chronische aandoening zoals hart- en vaatziekten of diabetes.

Wat houdt het programma precies in? 

Het programma begint met een gesprek met de leefstijlcoach. Jullie bespreken waar jij aan wilt werken en samen maken jullie een plan. 

Tijdens de basiscursus (de eerste 16 weken) ga je twee keer per week samen met andere deelnemers sporten. Iedereen start op zijn/haar eigen niveau met bewegen. Een fysiotherapeut en lokale sportaanbieders begeleiden je hierbij. Ook ga je op zoek naar een beweegactiviteit die je leuk vindt. En die je vol kunt houden. Ook hier helpen we je bij. Je maakt onder andere kennis met verschillende sporten in de buurt.  

Verder krijg je acht keer voedingsvoorlichting van een diëtist. 

De leefstijlcoach begeleidt je twee jaar lang. Na de basiscursus door middel van groepsbijeenkomsten en individuele consulten. En je wordt ondersteund met digitaal lesmateriaal en een app waarin je gestimuleerd wordt om actief te blijven inzetten op een gezonde leefstijl. Je krijgt alle hulp om gezonder te gaan leven.

Wanneer start Samen Sportief in Beweging?

Er starten 2-3 groepen per jaar dus je kunt altijd aansluiten.

Waar kan ik me aanmelden voor de  GLI Samen Sportief in Beweging?

Maak een afspraak met je huisarts of praktijkondersteuner. Hij of zij kan je ook extra informatie geven.  Of bel voor meer informatie met Leefstijl HUB 085-1308928 of kijk op de website www.leefstijlhub.nl

Als je mee wilt doen bij MoveDis, verwijst de huisarts/praktijkondersteuner je door naar deze Leefstijl HUB locatie. Eerst vul je nog een vragenlijst om te kijken of Samen Sportief in Beweging echt de beste aanpak is in jouw situatie. De leefstijlcoach van Leefstijl HUB belt je daarna voor het maken van een eerste afspraak. 

Wat kost Samen Sportief in Beweging? 

Meedoen is gratis. De kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het kost je ook geen eigen risico. 

Het kost wel tijd om mee te doen! Tijdens de eerste maanden heb je 2x een bijeenkomst van 1 uur  en ongeveer 1 uur voorbereidingstijd.

Het blijven sporten na afloop van de basiscursus is niet gratis. Wel wordt er voor gezorgd dat er voldoende geschikt en betaalbaar sportaanbod is bij jou in de buurt.

Het belang van een gezonde leefstijl

Het belang van een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl. De laatste tijd is het veelvuldig in het nieuws. Nu is een gezonde leefstijl altijd wel iets om na te streven, maar vanwege alle aandacht rondom COVID-19, nu extra in de media. Wist je dat de diëtist jou goed kan helpen om jouw leefstijl te...

Kathleen Paal op de radio bij Rijnmond Fit

Kathleen Paal op de radio bij Rijnmond Fit

Elke maandag van 10.00 tot 13.00 uur staat op Radio Rijnmond bij het radioprogramma van Erik Lemmers in het teken van gezondheid. Voldoende beweging en gezonde voeding komen aan bod. Maandag 18 januari jl. was diëtist Kathleen Paal te gast. Beluister de...

Diëtist Kathleen Paal op TV bij Kassa

Diëtist Kathleen Paal op TV bij Kassa

Diëtist Kathleen Paal van MoveDis was afgelopen zaterdag te gast in het TV-programma Kassa. Zij vertelde daar wat een gezond en regelmatig eetpatroon inhoudt. Kassa is gestart met Kassa's Leefstijlprogramma waarin negen deelnemers worden gevolgd die een Gecombineerde...

GLI, wat is dat?

GLI, wat is dat?

U kunt vanaf nu ook bij de diëtist terecht voor de GLI. GLI, wat is dat? Is dat iets nieuws? Nee, eigenlijk niet. In dit blog leest u er meer over.   Wat is GLI ? GLI staat voor gecombineerde leefstijl interventie. Een naam die ook wel gebruikt wordt is...

Pin It on Pinterest

Share This