Een gezonde leefstijl. De laatste tijd is het veelvuldig in het nieuws. Nu is een gezonde leefstijl altijd wel iets om na te streven, maar vanwege alle aandacht rondom COVID-19, nu extra in de media. Wist je dat de diëtist jou goed kan helpen om jouw leefstijl te verbeteren? De MoveDis diëtist biedt namelijk een speciaal leefstijlprogramma aan: de Beweegkuur. Binnen dit 2-jarige groepsprogramma leer jij alle aspecten van een gezonde leefstijl toe te passen op jouw eigen situatie.

Volledig vergoed

Omdat het zo belangrijk is om zo gezond mogelijk door het leven te gaan, wordt het gehele programma volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar. Dat is mooi, want dat betekent dat het jou niets kost. Terwijl het je wel veel oplevert!

Om voor de Beweegkuur in aanmerking te komen, is een verwijzing van een specialist uit het ziekenhuis of een (huis)arts nodig. En je moet voldoen aan een aantal criteria, die we in een eerdere blog al benoemde. Daarin vertelde we je al meer over wat een GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie, zoals de Beweegkuur die MoveDis aanbiedt) inhoudt.

Zo, er zijn dus geen kosten voor jou als je deelneemt aan de Beweegkuur. Goed om te weten toch? Maar het is ook belangrijk om te weten waarom het goed is een gezonde leefstijl na te streven.

Waarom is een gezonde leefstijl belangrijk?

Een gezonde leefstijl zorgt onder andere voor een verlaging op de kans op het krijgen van chronische ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en/of een hoog cholesterol.

Heb je al een chronische ziekte onder de leden, dan is het nog steeds belangrijk om een gezonde leefstijl na te streven. Want het voorkomt/verlaagt klachten die je door deze ziekten kunt krijgen of hebben.

Beweging is een belangrijk in een gezonde leefstijl. Voldoende beweging zorgt voor een goede doorbloeding van je lichaam. En daar hebben onder andere jouw hersenen veel profijt van. Door een betere doorbloeding worden je hersenen op een goede manier gestimuleerd worden. Dat zorgt voor onder andere een beter geheugen en je reactievermogen wordt vergroot. Ook zorgt beweging dat je meer gelukshormonen produceert en dat zorgt ervoor dat je je blijer voelt.

Naast beweging is ook ontspanning en voldoende slaap onderdeel van een gezonde leefstijl. Deze COVID-19 periode zorgt bij veel mensen voor stress, gepieker en slapeloze nachten. Hierdoor kan je lichaam niet goed uitrusten en ontspannen en kan er een vicieuze cirkel ontstaan. In de Beweegkuur wordt aandacht besteed aan slaap en ontspanning.

Er zijn verschillende manieren om te leren ontspannen, maar als de oorzaak van het probleem niet wordt weggenomen, is het alleen maar symptoom bestrijding. Weet dat de diëtist een groot netwerk heeft in de wijk. Heb je bijvoorbeeld schulden, te maken met geweld, ben je eenzaam of een andere stressvolle situatie, dan kan de diëtist je helpen om de juiste instantie in te schakelen om ook dat stuk aan te pakken.

Neem contact op

Wil je weten wat MoveDis voor jou kan betekenen? In de Beweegkuur of door middel van individueel advies? Neem dan contact op en stel je vraag.

Pin It on Pinterest

Share This