}

.. minuten

Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
509 kcal, 48 g koolhydraten, 24 g eiwitten, 28 g vetten

Ingrediënten:

  • 4 kippeneieren
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 stukje santen van 1 cm
  • 1/2 theelepel goela djawa
  • 1 scheut water

Voor de kruidenpasta:

  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet en fijngesneden
  • 1 stukje Laos van 2 cm
  • 1/2 theelepel trassi
  • 2 rawits
  • 1 daoen djeroek poeroet
  • 1/2 theelepel kemiripasta
  • 1/2 stengel sereh
  • 300 gram gare zilvervliesrijst
  • 500 gram groente naar keuze

Bereiding:
Kook de eieren in 8 minuten hard, spoel ze met koud water af en pel ze. Wrijf de ingrediënten voor de kruidenpasta fijn in een tjobek of gebruik een keukenmachine. Doe de olie in een wadjan en fruit de pasta. Voeg santen, goela djawa en water toe en roer totdat een dikke saus ontstaat. Laat dit op laag vuur inkoken tot de olie bovendrijft. Leg de hele gepelde eieren in de saus.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld