Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
571 kcal, 41 g koolhydraten, 30 gram eiwitten, 33 g vetten

Ingrediënten:

  • 200 gram verse makreel
  • sap van 1 limoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ bos koriander
  • 300 gram gare zilvervliesrijst
  • 500 gram groente naar keuze

Bereiding:
Koop de makreel niet schoongemaakt. Snijdt niet de buik open van de makreel maar de rug, van de staart tot en met de kop. Verwijder de graat en ingewanden, laat de kop zitten. Spoel het schoon en klap hem open. Leg de opengeklapte makreel met het vel naar beneden op een ingevet bakblik. Wrijf de vis in met het mengsel van limoensap en wat zout. Laat dit tenminste 1 uur intrekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de fijngehakte uien en knoflook in een diepe pan en rooster deze al roerend droog. Voeg daarna de olie, de kerriepoeder, de sambal en op het laatst de koriander toe. Bedek de makreel helemaal met dit mengsel. Bak hem in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld