}

120 minuten

Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
609 kcal, 40 g koolhydraten, 31 g eiwitten, 26 g vetten

Ingrediënten:

  • 200 gram geiten of lamsvlees
  • 1 stuk santen van 1 cm
  • 200 ml water
  • 1 stuk stengel sereh, gekneusd
  • 1 daoen djeroek poeroet
  • 1 theelepel vloeibare asem
  • 300 gram gare zilvervliesrijst
  • 500 gram groente naar keuze

Voor de kruidenpasta:

  • 1 theelepel kemiripasta
  • 1 sjalotje
  • 1 stukje djahé van 1 cm, geschild en geraspt
  • 1 stukje Laos van 1 cm, geschild en fijngesneden
  • 1 ½ rode rawits, gesneden
  • 1 rode lomboks, gesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet en fijngesneden

Bereiding:
Wrijf de kruiden voor de pasta fijn in een tjobek. Doe de kruidenpasta met het stuk santen en 1 liter water in een pan. Voeg de sereh, de daoen djeroek poeroet en de asem toe. Kook dit 10 minuten op laag vuur. Voeg het vlees toe en laat ongeveer 1.5 uur sudderen tot het vlees zacht is.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Pin It on Pinterest

Share This