Aantal personen voor het deeg: 5

Aantal personen voor de manti: 1

Voedingswaarde van het deeg per persoon (ter vervanging van 150 gram gare zilvervliesrijst of aardappels):
182 kcal, 31 g koolhydraten, 5 gram eiwitten, 4 g vetten

Voedingswaarde van de manti per persoon:
395 kcal, 33 g koolhydraten, 26 gram eiwitten, 17 g vetten

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram tarwebloem
  • 250 ml magere melk
  • 25 ml olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • stukje bakkersgist, opgelost in lauw water

Voor de manti:

  • 1 stuk deeg (zie deegrecept)
  • 100 gram gekruid lamsgehakt (zie recept voor Köfte)
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ liter magere yoghurt
  • 3 eetlepels geconcentreerde tomatensaus uit blik
  • 2 theelepels sumac
  • verse muntblaadjes

Bereiding van het deeg:
Meng de ingrediënten door elkaar en kneed tot een soepel deeg, doe het deeg in een kom, bedek deze met plasticfolie en zet minstens een uur weg om te rijzen.

Bereiding van de manti:
Neem een stuk deeg, kneed dit stevig en rol het met een stok tot een flinterdunne lap op een met bloem bestoven ondergrond. Snijd deze lap in reepjes van ca. 3 cm breedte. Leg op ieder reepje om de drie centimeter een vlokje gekruid lamsgehakt. Snijd vierkantjes van de reepjes, zodat op ieder vierkantje een vlokje gehakt ligt. Knijp de vierkantjes met vier natte vingers goed dicht. Dompel de manti ongeveer 3 minuten in kokend water tot ze gaar zijn, haal ze er met een schuimspaan uit en doe in een platte schaal. Klop de knoflook door de yoghurt en giet deze over de manti in de schaal. Giet de tomatensaus in een mooie vorm op de yoghurt. Besprenkel met sumac en versier met blaadjes munt.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld