Aantal personen: 6

Voedingswaarde per persoon:
310 kcal, 21 g koolhydraten, 19 gram eiwitten, 16 g vetten

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel druivenpit olie of milde olijfolie
  • 1 middelgrote ui, in stukken gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • peterselie
  • 1 stengel bleekselderij, in stukken gesneden
  • ½ winterwortel, in schijven gesneden
  • ½ venkelknol, in stukken gesneden
  • 1 courgette, in stukken gesneden
  • 200 gram groene linzen (nakijken op steentjes)
  • 1 ½ blokjes groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • peper

Bereiding:
Doe de olie in een grote soeppan en fruit daarin ca. 5 minuten op zacht vuur de ui, knoflook, peterselie, bleekselderij, winterwortel, venkel en courgette. Voeg ruim water toe en doe de gewassen en nagekeken linzen erbij. Breng aan de kook en voeg bouillonblokjes en laurierblad toe. Zet het vuur lager en laat ca. ½ uur sudderen tot de linzen en de groenten gaar zijn. Haal het laurierblad eruit en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld