Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
411 kcal, 52 g koolhydraten, 35 g eiwitten, 7 g vetten

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ madame jeanet (of scherpe Spaanse peper)
  • 2 theelepels kerrie
  • 200 gram aardappels (vastkokend), geschild en in partjes gesneden
  • 1 bos kouseband (ca. 500 gram)
  • 100 gram kip, zonder vel (zonder olie bereid, door bijvoorbeeld te grillen, te koken of te stomen)

Bereiding:
Verhit de olie in een gietijzeren wok, fruit hierin ui, knoflook en madame jeanet. Voeg de kerriepoeder toe. Voeg de ongekookte aardappelpartjes toe en schep alles om. Voeg de stukjes kouseband toe en schep alles om. Voeg de verpulverde maggiblokjes toe. Voeg zout toe (niet eerder, anders wordt kouseband bruin). Laat onder af en toe omscheppen in ca. 25 min gaar sudderen.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld