Aantal personen: 1

Voedingswaarde per persoon (100 gram vlees):
286 kcal, 5 g koolhydraten, 26 g eiwitten, 33 g vetten

Ingrediënten:

  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • peterselie, fijngehakt
  • 1 zeer fijngehakte kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • broodkruim
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 theelepel olie
  • paprikapoeder
  • gemalen komijnzaad
  • gemalen zwarte peper

Bereiding:
Doe het gehakt in een schaal. Kneed minstens 10 minuten alle ingrediënten met de handen goed door elkaar, tot een egaal, glad mengsel. Wie te kort kneed loop het risico dat de köfte scheuren of uit elkaar vallen. Kneed vervolgens balletjes van ca. 4 cm en vorm deze tot platte, ovaalvormige köfte. Rooster ze op een houtskoolvuur.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld