Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
168 kcal, 18 g koolhydraten, 11 gram eiwitten, 5 g vetten

Ingrediënten:

  • 300 gram kikkererwten
  • 1 geraspte ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad (djinten)
  • ½ theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • sap van ½ citroen
  • 3 eetlepels tahin (geroosterd, gemalen sesamzaad)
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 bosje korianderblad, fijngesneden

Bereiding:
Hak de kikkererwten (met wat vocht uit het blik) met de ui en knoflook zeer fijn of doe dit in een keukenmachine. Roer de komijn poeder, korianderpoeder en citroensap er doorheen. Voeg de tahin toe. Doe de puree in een platte schaal. Versier de oppervlakte met paprikapoeder en korianderblad.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld