}

90 minuten

Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
609 kcal, 40 g koolhydraten, 31 g eiwitten, 26 g vetten

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 200 gram lams- of geitenvlees
  • ½ stengel sereh
  • ½ kaneelstokje
  • 1 blaadje foelie
  • 2 kruidnagels
  • ¼ liter water
  • 1 stuk santen van 1 cm
  • 300 gram gare zilvervliesrijst
  • 500 gram groente naar keuze

Voor de kruidenpasta:

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje djahé van 2 cm, geschild en geraspt
  • 1 eeltlepel kemiripasta
  • 1 stukje koenjit van 3 cm, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 theelepel ketoembar, geplet
  • ½ theelepel djinten
  • witte peper

Bereiding:

Wrijf de ingrediënten voor de kruidenpasta fijn in een tjobek of een keukenmachine. Doe de olie in een pan en fruit de kruidenpasta. Voeg het vlees toe en roer goed door elkaar. Voeg sereh, kaneelstokje, foelie en kruidnagels toe en blijf roeren tot het vlees aangebraden is. Voeg water en santen toe. Laat het vlees tenminste 60 minuten stoven tot het gaar is.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Pin It on Pinterest

Share This