Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
468 kcal, 41 g koolhydraten, 35 gram eiwitten, 19 g vetten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 laurierblad
  • 2 kippendijen
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ liter water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal oelek

Bereiding:
Fruit de ui zonder olie in een grote pan op zacht vuur. Voeg de kerriepoeder en het laurierblad toe, dan de kippen. Hussel door elkaar op hoger vuur met wat olie. Voeg ¼ liter water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 45 minuten sudderen met de deksel schuin op de pan. Fruit intussen de knoflook in een beetje olie in een andere pan. Voeg de tomatenpuree en de sambal oelek toe. Voeg de kip toe en laat het geheel nog even door sudderen.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld