Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
477 kcal, 42 g koolhydraten, 22 g eiwitten, 29 g vetten

Ingrediënten:

  • 200 gram tilapia
  • 1 stuk gemberwortel, geschild en in dunne repen gesneden
  • ½ bos verse koriander, gewassen en gesneden
  • 1 stengel bosui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel sojasaus (light)
  • 300 gram gare zilvervliesrijst
  • 500 gram groente naar keuze

Bereiding:
Krab de schubben van de vis. Was de vis grondig van binnen en van buiten. Snijd de rug open. Doe water in de stoompan en breng aan de kook. Leg de vis op een bord dat in de bovenste helft van de stoompan past. Bedek de vis met de repen gember. Leg het bord en de vis in de stoompan en doe de deksel dicht. Stoom ongeveer 15 minuten. Haal de vis uit de stoompan en keer hem om op een ander bord zodat de gember onder komt te liggen. Bedek de vis met de koriander en de bosui. Verhit de olie in een pan. Giet de hete olie over de vis zodat de koriander en bosui gaan knetteren. Besprenkel de vis met sojasaus en dien warm op.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld