Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
491 kcal, 41 g koolhydraten, 33 gram eiwitten, 21 g vetten

Ingrediënten:

  • 2 kleine aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote paprika
  • 300 gram tomaten
  • 1 theelepel Mexicaanse seasoning mix
  • 1 ei
  • peper naar smaak
  • 300 gram aardappels
  • 200 gram vis of mager vlees naar keuze (zonder olie bereid, door bijvoorbeeld te grillen, te koken of te stomen)

Bereiding:
Snijd de aubergines in ronde plakken van ca. 1 cm dik en laat het bittere vocht in een vergiet minimaal 20 minuten uitzweten. Fruit intussen de knoflook zachtjes in een beetje olie in een pan met een behoorlijke bodem en voeg de paprika en de fijngeprakte tomaten erbij. Laat even sudderen. Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag. Roer de seasoning mix en peper door het ei. Haal de aubergineplakken door het eimengsel en bak ze direct aan beide kanten. Voeg de plakken voorzichtig bij het paprika-tomatenmengsel.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld