}

180 minuten

Aantal personen: 6

Voedingswaarde per persoon:
172 kcal, 30 g koolhydraten, 5 g eiwitten, 4 g vetten

Ingrediënten:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel Koopmans broodmix
  • lauw water
  • zeer milde olijfolie

Voor de vulling:

  • 200 gram aardappels
  • djiera (donker geroosterde en fijngemalen komijn)
  • 1 teentje knoflook, fijngewreven in een stenen vijzel

Bereiding:
Doe ca. 175 gram zelfrijzend bakmeel in een grote kom. Zet de rest apart in een schaaltje. Voeg het bakpoeder, de broodmix, het zout toe en vermeng met een flinke scheut lauw water. Voeg er wat olie aan toe. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Hoe langer er wordt gekneed, hoe zachter de roti’s zullen worden. Het deeg mag niet plakken aan de handen. Dek de kom af en zet hem ten minste 30 minuten weg, zodat het deeg kan rijzen. Schil de aardappels en kook ze in ruim kokend water in 25 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Vermeng de puree met djiera, zout en knoflook. Leg een stuk aluminiumfolie op het werkblad, bestuif dit met het zelfrijzend bakmeel uit het schaaltje. Maak van het deeg bolletjes van 5 cm diameter en haal ze licht door het meel. Pak de schaal met het aardappelmengsel erbij. Pak een deegbolletje en maak het een beetje plat tussen de handen. Draai een kleiner bolletje van het aardappelmengsel en leg dat op het geplette deegballetje. Vouw het deegballetje dicht en maak er weer een bolletje van. Het aardappelmengsel zit nu in het deegballetje. Haal het balletje weer door het meel. Maak zo alle rotiballetjes. De roti’s worden één voor één gebakken. Rol ieder balletje pas vlak voor het bakken met een deegroller uit tot een rond deeg met een diameter van ongeveer 25 cm en een dikte van 3 mm. Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag. Kwast voor het bakken van de eerste roti de bodem in met een beetje olie. Zorg dat hij niet echt heet wordt. Leg de roti in de pan en smeer de bovenkant in met wat olie. Bak hem zachtjes en draai hem na een minuut om. Als de roti opbolt is hij klaar. Daarna zakt hij weer in. Bak alle roti’s op deze manier.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Pin It on Pinterest

Share This