Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
333 kcal, 12 g koolhydraten, 34 g eiwitten, 13 g vetten

Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilet
  • 4 vierkante plakken diepvries bladerdeeg
  • 100 gram doperwten-worteltjes ‘fijn’ uit een pot
  • ¼ fijngesneden prei
  • ¼ kippenbouillonblokje
  • 1 theelepel tomaten puree
  • milde olijfolie
  • 4 theelepels kappertjes
  • 1 hardgekookt ei
  • bloem
  • water
  • 500 gram kouseband
  • muffinbakplaat met minimaal 4 holletjes

Bereiding:
Doe de kipfilet in een pan en doe er zoveel water bij dat ze net onderstaan en laat ca. 30 minuten zachtjes koken. Laat intussen het diepvries bladerdeeg ontdooien. Pluk het kippenvlees met de handen in stukken en bewaar het kooknat in de pan. Snijd de worteltjes in plakjes. Meng de stukjes kip met de wortel en de doperwten.
Voor de jus: doe de prei, ui, bouillonblokje, tomatenpuree en een scheutje olijfolie bij het kooknat van de kip. Rol de vellen bladerdeeg uit op een met bloem bestoven vlak. Vet het muffin blik in met olijfolie. Schik in iedere muffinholte een plak bladerdeeg, zodat er een vulling in kan en laat de ruim overgebleven flappen naar buiten hangen. Vul iedere holte met het kip-wortel-doperwten mengsel, doe daarbij per holte een theelepel kappertjes, een plak ei en een schep jus. Vouw de bladerdeeg flappen dicht en draai ze in een naar boven gerichte punt. Zet het bakblik in een heteluchtoven op ca. 150°C; houd ze in de gaten, maar na ca. 30 minuten zijn ze wel gaar. Leg ieder pasteitje op een bord, giet er wat van de jus omheen en drapeer ongesneden gekookte kouseband rondom het pasteitje.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld