Trots dat Canan Ziylan en ik met een hoofdstuk hebben mogen bijdragen aan het net verschenen boek ‘Maatwerk in gezondheid en welzijn’!

Het boek presenteert een benadering van Evidence Based Practice waarin de unieke situatie van de cliënt leidend is voor de manier waarop de professional handelt. Ieder hoofdstuk behandelt een complexe praktijksituatie en laat zien hoe professionals proberen het goede te doen. Hoofdstuk 6 gaat om een cliënt van mij, Kathleen Paal diëtist, waarbij ik verschillende bronnen, vormen en functies van kennis heb moeten inzetten. Ik had het genoegen om Canan Ziylan hierover te spreken zodat ze deze wijsheden op papier kon zetten en tussen de gezelligheid door ook van elkaar te leren! Op die manier passeren meer casussen de revue en zijn alle inzichten over praktische wijsheid gebundeld in dit boek.

We danken de redacteurs Ria den Hertog – Voortman, Jan S. Jukema, Nicole Ketelaar en Miriam Losse voor de mogelijkheid die ze ons boden en voor dit mooie resultaat!

Het boek is geschreven voor studenten van de hbo-opleidingen Verpleegkunde, Social Work, Voeding & Diëtetiek, Toegepaste Psychologie, Toegepaste Gerontologie en Fysiotherapie. Een(docenten)exemplaar bestellen kan hier.

Pin It on Pinterest

Share This