Aantal personen: 2

Voedingswaarde per persoon:
491 kcal, 41 g koolhydraten, 33 gram eiwitten, 21 g vetten

Ingrediënten:

  • ¾ liter water
  • 1 ui, grof gesneden
  • ¼ citroen in 2 stukken gesneden met schil
  • 1 laurierblad
  • ¼ bosje korianderblad
  • ½ theelepel sambal oelek
  • ½ theelepel gember poeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 kaneelstokje
  • 1 panklare kip
  • olie
  • 100 gram ontpitte olijven uit blik
  • 250 gram groente per persoon naar keuze
  • 75 gram couscous per persoon

Bereiding:
Breng het water aan de kook in een pan met de ui, citroen, kruiden en specerijen. Doe de kip erbij en kook ongeveer 30 minuten gaar; hij moet nog heel blijven. Haal de kip uit het vocht en kook dit in tot ca. 3 dl. Snijd vette loshangende delen van de kip weg. Droog de kip, smeer het vel in met wat olie. Grilleer de kip tot het vel knapperig is in ca. 10 minuten. Verwarm de olijven in de ingekookte bouillon en laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Leg de kip op een schaal en zet de saus er in een apart schaaltje bij.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van het recept vindt. Of deel het recept met je familie, vrienden en collega’s. We hebben het je makkelijk gemaakt. Klik op een van social media knoppen. Printen kan ook.

Gedeeld