Op 03-03-‘03 startte diëtist Kathleen Paal MoveDis voedings- & bewegingspraktijk. Vandaag viert de praktijk haar 16e verjaardag. In dit blog lees je een terugblik op verschillende hoogtepunten uit de geschiedenis van deze Rotterdamse diëtistenpraktijk.

 

Nadat Kathleen op 19-03-’93 als diëtist was afgestudeerd, heeft zij eerst nog 10 jaar bij verschillende instellingen in loondienst gewerkt. Zo werkte ze onder andere bij het Diabetes Centrum Rijnmond en in een aantal verpleeghuizen in Den Haag en Rotterdam. Nadat zij een artikel las over een landelijke campagne voor het begeleiden van kinderen met overgewicht, was ze vastbesloten een eigen diëtistenpraktijk te starten gericht op deze doelgroep. Er bleek veel animo voor te zijn. Na eerst nog een aantal maanden half in loondienst en half in haar eigen praktijk gewerkt te hebben, ging zij volledig voor haar eigen praktijk.

Niet alleen een diëtistenpraktijk

Op 03-03-2003 zag MoveDis dus het levenslicht. Naast (individuele) dieetadvisering kunnen cliënten hier ook trainen op cardio-fitness apparaten. Zowel kinderen en volwassenen kunnen in de praktijk terecht, maar de eerste focus was vooral op kinderen. En dan met name kinderen met overgewicht.

 

Voeding en beweging zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden als je een gezonde leefstijl wilt. Lees ook dit eerdere blog. Dat je bij MoveDis zowel voor je dieetadvies als ook voor je portie beweging terecht kan, maakt deze diëtistenpraktijk compleet. De praktijk groeide uiteindelijk uit haar voegen. Er kwamen steeds meer cliënten en ook kreeg Kathleen er een aantal collega-diëtisten bij. Het oude pand werd te klein.

 

07-07-‘07

Weer zo’n mooie datum en weer een belangrijke datum in het bestaan van MoveDis: de opening van de nieuwe (huidige) praktijk in de Beijerlandsestraat 51. Het pand moest trouwens wel eerst grondig verbouwd worden, want het was flink gebruikt. Tijdens de bezichtiging op Valentijnsdag zag ze de potentie van het pand en was er meteen verliefd op.

 

Nu is het een smaakvol ingerichte praktijk met verschillende spreekkamers waar Kathleen en haar collega’s cliënten begeleiden. Daarnaast is er een sportzaal (voor o.a. zumba), fitnessruimte en een douche. In de professionele grootkeuken worden diverse kookworkshops gegeven. En wist je dat MoveDis zelfs een sauna heeft?

 

Bekende Rotterdammers

Naast dieetbegeleiding aan kinderen en volwassenen, heeft MoveDis ook aan verschillende projecten meegewerkt of was initiatiefnemer van verschillende projecten. Een van die projecten is ‘Koken met Toppers’. Bekende Rotterdammers zoals chefkok Herman den Blijker en toenmalig burgemeester Ivo Opstelten kookten met kinderen.

 

Brutalen hebben de halve wereld zeggen ze altijd. Kathleen belde die bekende Rotterdammers gewoon op met de vraag of ze mee wilden doen. Herman den Blijker had in eerste instantie geen tijd, maar belde een tijd later alsnog. Midden in de nacht! Toen had hij namelijk tijd. Daarmee belde hij uiteraard Kathleen wakker – waar hij natuurlijk wel zijn excuses voor heeft aangeboden – maar het had uiteindelijk wel een mooie samenwerking opgeleverd. Kathleen: ‘En wie wil dat nou niet, koken met zulke bekende mensen. De kinderen die hebben meegedaan vonden het allemaal prachtig!’

 

FIT 010®

Een ander project is FIT 010, dat 2 jaar heeft gelopen. MoveDis werkte hiervoor samen met een orthopedagoog en fysiotherapeut. FIT 010® was speciaal ontwikkeld om kinderen met overgewicht op een intensieve, maar ook leuke manier te begeleiden. Kinderen werden samen met hun ouders 12 weken lang begeleid. 2 keer per week sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut en 1 keer per week naar de diëtist of naar de orthopedagoog. Soms gingen kind en ouders samen, soms alleen.

 

Kathleen vond dit een heel leuk project om te doen. Naast de positieve reacties van de deelnemende ouders en kinderen, waren er ook diverse samenwerkingspartners die enthousiast waren, zoals de gemeente Rotterdam.

 

Het leuke is dat FIT 010® binnenkort nieuw leven in geblazen wordt. Wanneer je de social media kanalen van MoveDis in de gaten houdt, zul je daar over enkele weken meer over lezen. Volg je MoveDis nog niet op social media? Kijk dan op Facebook en Instagram.

 

Gezondheidszorg in Suriname

Kathleen is veel in Suriname te vinden. Vanwege haar familie en vrienden, maar ook omdat zij op dit moment eigenaar is van Gosontu-oso Sorgu of Gezondheidscentrum Zorg en Hoop in de gelijknamige wijk te Paramaribo. Op deze locatie wordt sinds 18-06-’18 langdurige verpleeghuiszorg aangeboden aan minder validen en dementerende ouderen. Dit in samenwerking met een bekende Surinaamse verpleeghuisorganisatie.

 

Voeding leuk maken

16 jaar is al best een lange tijd natuurlijk. Toch doet Kathleen het werk bij MoveDis nog steeds met veel plezier. Wat is haar geheim? ‘Goed luisteren naar de wensen en ideeën van je cliënten waardoor je voeding en beweging echt wel leuk kunt maken!’

 

Wil je weten hoe? Bekijk dan dit filmpje:

 

 

 

 

Dat er nog maar vele jaren mogen volgen!

 

Afspraak maken?

Wil je graag een keer een afspraak maken met de diëtist/leefstijlcoach, dan kun je bij MoveDis altijd terecht. Maak dan een afspraak bij MoveDis voor een voedings- en leefstijladvies speciaal voor jou op maat gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This